Медиите за нас

 

От творческото дуо Фаро, отговорно за „Ели: малкото момиче с голямата коса“ с илюстрации от Калина Мухова, идва детска книжка, която ни отнася на нов приказен остров. И този път Фаро работят с един от най-големите таланти в съвременната българска детска илюстрация. Цвета Петрова (Clementine) вдъхва живот на приказката „Фини: малкото момче с албатросовото перо“, която е вдъхновена от един истински северен остров и неговите обитатели.

Прочете повече Книжи Криле 

 

 

 

"Там родителят е океанът, а вълните му са притихнали, когато той е спокоен.
Това е една очарователна история, подходяща за къдрави момичета, които сутрин отказват да се срешат, както и за такива с прави коси, които цял живот мечтаят да бъдат къдрави.
Вие си мислите, че това не е проблем. Но да срешеш малко, сърдито момиченце всяка сутрин е цяло постижение. Особено, ако то е с характер и особено, ако косата му е огромен, рошав облак."

Прочете повече за Ели на страницата на Оранжево Морето

 

 Trio

 „За къдравелките с любов!

Какво ще се случи, ако една дълга, къдрава, гъста коса на едно малко момиченце не бъде разресана добре? Океанът ще се разгневи? Стотици малки човечета ще останат без ежедневните си задължения?

„Ели-малкото момиче с голямата коса“ е дебютната картинна книга на артистичния колектив Фаро и все по-популярната художничка Калина Мухова. Привидно непонятната връзка между къдравелката Ели, малките островни обитатели и гнева на океана се разкрива чрез умел синхрон на текст и приказни илюстрации."

Прочете повече за Ели на страницата на Трио

 

 Goodreads

 „...всичко зависи от къдриците на Ели, защото по тях се пускат водните капки, преди да паднат в океана. Ако не са внимателно сресани, къдриците ѝ се превръщат в шеметни водни пързалки, по които капките набират инерция и така се пльосват в океанските води, че надигат чудовищни вълни.
А на следващата вечер знам ли какво друго ще се случи!
В заключение – не знам дали историята е незавършена нарочно, но я намирам за приятно предизвикателство към въображението на родителя като посредник между „Ели“ и детето.
А аз самата имам щастието да съм хем герой, хем автор в тази книжка."

Прочете повече на страницата на GoodReads